02.12.2014
Türkiye’de sular hiç durulmuyor,her gün yeni bir gündemle yatıp kalkıyoruz..
“Yiğitseniz bu söylediklerinizi Gidin Tunceli’de söyleyin”
Yiğit Tunceli’ye gitti ve Ankara da söylediklerini yiğitçe orada da söyledi,
Çakma başbakan mos mor..”Hele bi de Van’a,Bingöle,Şırnak’a da gidin” gevelemeleri başladı
Putini Ankara’da çok fena sıkıştırdık ama bi türlü Esad’ı pardon Esed’i satmadı adam,yaaav bu ne biçim iştir,yoksa rüşvet mi, yedi?
Amerika kıtasını Müslümanlar bulmuştu ya, şimdiler de Afrika ve Cebelitarık’ı da bizlerin bulduğunu açıklayacağız,az kaldı,açıklamamızı bekleyin..
Bu kez Seçim Barajının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.AK Parti kurmayları ve yandaşları konuyla ilgili sert demeçlerde bulunuyor.AYM ise söylenenlere aldırmıyor..Mahkeme Başkanı Sn Kılıç “Konu gündeme alınmıştır,kanun ne diyorsa o olacaktır “diyor..Artık eskisi gibi esnek değil..AK Partiyi kapatma davasında oynadığı tarafgirlik rolünü bu kez oynamak istemiyor..O zamanlar Zaman Gazetesi yönetmeni Ekrem Dumanlının yaptığı aracılık hala konuşuluyor..Parti kapatma istemi davasında Sn Başbakanın Dumanlı’dan Hoca efendiyle konuşması ve Partinin kapatılmamasıyla ilgili taleplerini iletmesi konusunda ricacı olduğu biliniyor.Hoca efendi ve ekibi bu konuda Sn Başbakana sahip çıkıyor..Ankara da kulislere ve sıkı markajlara devam ediliyor..Başta Haşim Kılıç ve Osman Can olmak üzere herkese ulaşılıyor ve sonuç alınıyor.
Unutanlar için hatırlatmakta yarar vardır diye düşünüyorum, o zamanki Parti kapatma davası neydi,bir hatırlayalım;Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya’nın AK Partinin“laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” gerekçesiyle, partinin kapatılması ve ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil 71 kişinin 5 yıl süre ile siyasetten uzaklaştırılması istemiyle hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi’ne 14 Mart 2008’de sunulmuş , AYM’nin kararı 30 Temmuz 2008 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştır..Karara göre partinin temelli kapatılmaması, fakat hazine yardımının belirli bir oranda kesilmesi istenmiştir. 6 üye kapatılması, 5 üye kapatılmaması yönünde oy kullanmışken, hazine yardımının kesilmesi hakkındaki oylamada 11 üyenin 10’u kesilmesi yönünde oy kullanmıştır.Böylece siyaseten bitecek olan RTE ve kurmayları Hoca efendi sayesinde kurtulmuş oldular..Sonra da davaya yardım edenler Haşhaşi oluverdiler..
Bu davada AYM’nin görevlendirdiği raportör kimdi?
Adı ,Osman Can ,1968 Iğdır doğumlu, Ankara hukuk fakültesini mezunu,İhtisasını Almanya Köln’de tamamlamış ve Yardımcı Doçent olarak Erzincan Üniversitesine atandı ve birileri onu oradan bularak AYM raportörü yaptı ve kamu oyunun gündemine girdi..Öyle zehir zemberek bir rapor koydu ki ortaya parti kapatılmadı, kapatılamadı. Kimi “Cemaatin adamı” dedi, kimi “AK Parti’den bakanlık sözü aldı” diye yorumlarda bulundu. Öğrencilik döneminde kaldığı yerler ve arkadaş çevresi belli,şimdilerde onları terk etmiş olduğu söyleniyor,dalında Profesör olmuş ve AK Partinin kurmayları arasında..
Seçim Barajının kaldırılması ile ilgili AYM’ne kim başvuruda bulundu?
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn Mustafa Destici bireysel başvuru hakkını kullanarak Seçim barajının kaldırılmasını istemiştir.Bizler Parti kapatılmasına karşı olduğumuzu AK Parti davasında da belirtmiştik.Şimdi bu başvurunun çok haklı bir başvuru olduğunu ve desteklemek zorunda olduğumuzu ifade etmek durumundayız.. Anavatan Partisi döneminde Sn Turgut Özal’ın ısrarı ile konulmuş olan bu baraj demokratik değildir..İktidara gelmeden önce bu barajı kaldıracağını söyleyen AK Parti kurmayları birden bire bu barajı çok sevmeye başladılar ve maddi ve manevi olarak ondan çok yararlanmaya başladılar.Böylece hak etmedikleri oyları da kendi hanelerine yazarken karşılığında da hazine yardımını kaptılar..
Anayasa Mahkemesi, yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması ve seçimlere katılan siyasi partilerin Hazine yardımından yararlandırılması için bazı siyasi partilerin yaptığı bireysel başvuruları gündemine aldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Raportörler çalışmalarını tamamladı. Raporda önemli tartışmalar var. Konu hassas olduğu için ‘bireysel değil de, genel kurul’da görüşüp 2-3 hafta içinde karara bağlayacağız” dedi. Kılıç, “Peki AYM kararları Anayasa’nın ‘Seçim Kanunu’ndaki değişiklikler bir yıl içinde yapılacak seçimde uygulanmaz’ hükmüne tabi değil mi?” sorusuna da, “Hayır tabi değil, anında uygulanır. Hak ihlali kararı, hemen ortadan kaldırılması içindir” diyerek, tartışmanın fitilini ateşledi.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın, yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması ve seçime katılan siyasi partilerin Hazine yardımından yararlandırılmasıyla ilgili yapılan bireysel başvuruların Genel Kurul’da görüşüleceğini ve verilecek kararın anında uygulanacağını söylemesi, yüzde 10’luk seçim barajının 2015 Haziran’da yapılacak seçimlerden önce kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmasını başlattı. AYM’ye, hem yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması hem de partisinin Hazine yardımından yararlandırılması için iki ayrı bireysel başvuruda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar önemli. Ben ümitliyim. İnşallah bu baraj kalkacak” diye konuştu.
Hukukçular ise, Anayasaya göre sadece seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerin bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamayacağını, AYM’nin yüzde 10’luk seçim barajını iptal etmediği sürece olası bir hak ihlali kararının 2015 seçimlerini etkilemeyeceğini söyledi.
Evet değerlendirmeleri okudunuz,yorumlar sizin..
Du bakali bu sefer ne olacak..
Hoca efendinin bedduası tutacak mı,yoksa durmak yok yola devam mı?