Günübirlik Yaşamak

Günlük yaşamak kimileri için zevklidir. Ama kimileri içinde sıkıcı, elem vericidir. Ne yapacağını bilmek önemlidir. Bugün geçer, yarın ve öbür gün, 1 hafta sonra 1 ay sonra, 1 yıl sonra neler yapabileceğini bilmek yaşamı kolaylaştırır, verimi artırır insanı stresten kurtarır. Plansız yapılan işler insanı yıpratır…. Daima öz veri ve fazla çalışma gerektirir. Günü birlik yaşayan insanlar çok rahattırlar, gamsızdırlar, o gün ne bulurlarsa onu yerler, bulamazlarsa sırtüstü yatarlar, iş bulurlarsa çalışırlar iş bulamazlarsa kahveye veya arkadaş toplantılarına giderler… Ağaç gölgesinde otururlar. Aile, komşu, mahalle sorunu bilmezler, önemsemezler.

 

Devletlerde böyledir. Devleti yönetenler; siyasiler ve bürokratlar plansız ve programsız çalışabilirler mi? Plansız ve programsız çalışmaları doğru mudur? Bugün dünyaya yön veren ve dünyayı yöneten devletler 5- 10 – 20 -30 ve hatta 50 yıllık plan ve programlarını yaparak çalışıyorlar. Dünyayı yöneten ABD’nin 50-100 yıllık plan ve programları vardır. Bütün amacı dünyayı yöneten tek güç olma isteğidir. Bunu yapabilmek için önce bürokrat ve siyasetçi yetiştiren üniversite, akademi ve yüksekokullar açmışlar ve vasıflı-kaliteli elemanlar yetiştirmişlerdir. ABD’nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Rusya ve Almanya, Çin gibi ülkelerde ABD’nin izlediği bu yöntemi benimsemişler ve onlarda aynı sistemi uygulamaktadırlar. Bugün büyük güç olma yolunda ilerlemekte olan Hindistan’da aynı yöntemle ileriye yönelik plan ve programlarını yıllarca önce yapmışlardır.

 

ABD’de bürokrat yetiştiren, siyaset bilimini öğreten ve uygulatan okullar vardır. Bu okullardan mezun olanlar ülke yönetiminde ve bürokraside söz sahibi oluyorlar. Ülkelerini 50-100 yıllık ileriye yönelik plan ve programlarını yapıyorlar. Bu programların içinde bilimsel çalışmalar ve sömürü programları, diğer ülkeleri yok etme planları, ülkelerin bölünmesi ve yeni sınırlarını belirleme çabaları vardır. İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ve İsrail gibi ülkeler de aynı yöntemle dünyada varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. İleriye yönelik hiçbir plan ve programı olmayan ülkeler daima sömürülmeye, kullanılmaya ve yok olmaya mahkumdurlar.

Şimdi gelelim bizim ülkemize sizce bizim ülkemizde ileriye yönelik kaç yıllık programlarımız vardır? Devletin elinde 5–10–20–30–50 yıllık plan ve programları var mı? Yoksa sorumluları kimlerdir? Bugün maalesef ülkemiz günübirlik yönetilmektedir. Plan ve programımız yoktur. Dahası siyasetçi ve bürokrat yetiştiren okullarımız yoktur. Devletin geleceğine yön çizen plan ve programları siyasi otorite, TBMM ve bürokratların müşterek çalışmalarıyla yapmak zorundayız. Ama bugüne kadar ülkemizi ve devletimizi yönetmeye çalışan siyasetçiler ve siyasetin gölgesinde çalışan bürokratlar maalesef bunu başaramamışlardır. Başarmak içinde bir çaba sarfetmemişlerdir. Devletimiz suyun üstünde yüzen küreksiz kayık misali rüzgar ve suyun akıntısıyla gideceği yönü bulmaya çalışmaktadır. Siyasetçilerimiz iktidarı kaybetmeme ve tekrar iktidar olma uğruna büyük güçlerin dediğini yapmakta başarılı olmakta, ülkemizin yararına olacak konuları bilinçli olarak pas geçmektedirler. Öyle bir vurdumduymazlık ki, ihanet derecesine varan bir umursamazlıkla ülkemizin çıkarları heba edilmektedir. Ülkede tarım ve hayvancılık bitirilmiş; madencilik özellikle bor madeni peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Yer altı kaynakları belirli güçler tarafından yönetiliyor, yeni devletler kurulmasında ülkemizden BOP gibi roller biçilmeye çalışılmaktadır.  Libya, Mısır,Irak,Afganistan ve Suriye gibi Arap ülkelerindeki bugünkü çatışmalar korkarım ki kısa süre sonra Türkiye ve İran’a sıçrayacaktır. Daha iyi demokrasi ve özgürlük kavramıyla başta ABD olmak üzere süper güçler petrol yatakları ve yer altı zenginlikleri olan ülkeleri istila etmektedirler. Milyonlarca müslümanı katletmektedirler.

Ey  aklı selim insanlar,Müslüman veya gayrimüslim insanlar artık uyanın,başkasının oyuncağı olmayın,sizde planlı ve programlı çalışın…Günü birlik yaşamayın…Hakkınızı yüksek sesle savununuz..Aksi taktirde haksız olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir